Pečený králík se smetanou
115 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKrálík
- 350gramůSlanina vepřová
- 350gramůCibule
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1277 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme kmínem. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme na kolečka. Porce králíka vložíme do pekáče, zasypeme cibulí a pod přikrytím necháme přes noc marinovat. Poté zalijeme vývarem a v troubě předehřáté na 180 °C pod poklicí pečeme asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme vývarem.
- 2Upečeného králíka přelijeme smetanou a bez poklice zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.