Pečený králík se smetanou

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1277 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
82 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme kmínem. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme na kolečka. Porce králíka vložíme do pekáče, zasypeme cibulí a pod přikrytím necháme přes noc marinovat. Poté zalijeme vývarem a v troubě předehřáté na 180 °C pod poklicí pečeme asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme vývarem.
  • 2
    Upečeného králíka přelijeme smetanou a bez poklice zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.