Pečený krocan sterilovaný

165 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Vápník
515 mg
Železo
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladého krocana očistíme, důkladně omyjeme a prosolíme po všech stranách i zevnitř. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme maso a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.
  • 2
    Ne zcela upečeného krocana naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostni rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.