Pečený krocan sterilovaný
165 min.
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Vápník
515 mg
Železo
4 mg
Postup přípravy
- 1Mladého krocana očistíme, důkladně omyjeme a prosolíme po všech stranách i zevnitř. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme maso a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.
- 2Ne zcela upečeného krocana naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostni rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.