Pečený lilek se sýrem Grand Moravia a rozmarýnem
40 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 110gramůSýr Gran Moravia
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 70mililitrůVegetol
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4kusyRajčata
- 4krajícechleba z pekárny
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Sýr Gran Moravia jemně nastrouháme. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a dáme do misky. Čerstvé lístky z rozmarýnu posekáme nadrobno a přidáme je k česneku. Přilijeme olej a vše dobře promícháme. Z omytých a osušených lilků odkrojíme stopky, lilky podélně rozkrojíme, položíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rozkrojenou stranu lilku uděláme ostrým nožem několik zářezů do tvaru křížů, potřeme je připravenou česnekovou směsí a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 2Lilky posypeme sýrem a dáme je péct na 30 minut. Mezitím si omyjeme 4 větší rajčata, které nakrájíme na osminky. Upečené lilky dáme na talíře, obložíme je pokrájenými rajčaty a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.