Pečený losos s liškami
65 min.
Ingredience
- 800gramůFilety z lososa atlantického
- 2lžičkySůl
- 1,5lžičkyPepř citronový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 250gramůLišky čerstvé
- 200gramůPórek
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 200gramůSýr Čedar
- 1,5decilitrySmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžičkaHořčice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř bílý
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme filety mořského lososa. Lososa osolíme a opepříme citronovým pepřem a zázvorem.
- 2Očištěné lišky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kusy. Maličké plodnice necháme vcelku. Očistíme a omyjeme pórek, mrkev, celer a nakrájíme na tenké nudličky. Sýr Čedar nahrubo nastrouháme. V zakysané smetaně rozmícháme lžičku hořčice.
- 3V pánvi rozpálíme olej s máslem a zeleninu zprudka restujeme 3-4 minuty. Vyjmeme ji a na zbylém omastku restujeme 2 minuty lišky. Ochutíme je bílým pepřem, solí, promícháme a vyjmeme z pánve.
- 4Zapékací misku vymažeme 2 lžícemi slunečnicového oleje. Na dno položíme plátky lososa, na každý plátek rozdělíme lišky se zeleninou, směs zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Mísu s lososem dáme de předem vyhřáté trouby na 250°C. Pečeme při 200°C přibližně 20 -25 minut.
- 6Lososa se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.