Pečený meruňkový puding

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2717 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
639 g
Vláknina
765 mg
Cukr
446 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve upražíme světlou jíšku z másla a mouky. Zalijeme mlékem, povaříme, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Musí vzniknout hustá kaše. Poté přidáme 45g cukru, kypřicí prášek a žloutky.
  • 2
    Zvlášť rozmícháme meruňkový džem se zbytkem cukru po částech přidáme k připravené směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Hmotu rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložíme ji většího kastrolu naplněného vroucí vodou a pečeme v troubě, v páře cca 60 minut.
  • 4
    Hotový puding posypeme cukrem, můžeme přelít meruňkovým džemem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.