Pečený meruňkový puding
90 min.
Ingredience
- Na formu
- 105lžicCukr moučkový
- 35lžicDžem meruňkový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 105gramůCukr moučkový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 35gramůDžem meruňkový
- 0,33litrMléko plnotučné
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2717 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
639 g
Vláknina
765 mg
Cukr
446 g
Postup přípravy
- 1Nejprve upražíme světlou jíšku z másla a mouky. Zalijeme mlékem, povaříme, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Musí vzniknout hustá kaše. Poté přidáme 45g cukru, kypřicí prášek a žloutky.
- 2Zvlášť rozmícháme meruňkový džem se zbytkem cukru po částech přidáme k připravené směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 3Hmotu rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložíme ji většího kastrolu naplněného vroucí vodou a pečeme v troubě, v páře cca 60 minut.
- 4Hotový puding posypeme cukrem, můžeme přelít meruňkovým džemem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.