Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti
150 min.
Ingredience
- Na vytření misky
- Puding
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 2lžícePuding
- 2lžíceCukr třtinový
- 1kusVanilkový lusk
- 10gramůMáslo čerstvé
- Vařená rýže
- 50gramůRýže jasmínová
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
750 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalijeme ji vodou a vaříme doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala.
- 2Mezitím v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Vymíhaný puding nalijeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
- 3Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.