Pečínka z kachny i pro začátečníky

375 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1693 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
164 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
263 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 120°C. Dobře očištěnou, vykuchanou kachnu omyjeme (i zevnitř) a vysušíme ji. Osolíme ji jak zvrchu, tak zevnitř a hustě ji posypeme kmínem. Položíme ji do pekáče a pekáč zakryjeme. Poklice musí doonale přilehnout. Pekáč s kachnou vložíme na spodní rošt a necháme kachnu pomalu péct 5.5-6 hodin. Troubu neotvíráme a ani kachnu nebudeme polévat.
  • 2
    Přibližně 10 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici a troubu zapneme na 200°C. Kachna bude mít krásně křupavou kůžičku a bude mit pod sebou dostatek šťávy s omastkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.