Peciválky
115 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 400gramůMouka polohrubá
- 2špetkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.
- 2Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.
- 3Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.
- 4Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.
- 5Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.
- 6Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.