Peciválky

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.
  • 2
    Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.
  • 3
    Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.
  • 4
    Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.
  • 5
    Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.
  • 6
    Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.