Pekanový koláč
55 min.
Ingredience
- Poleva
- 115gramůOřechy pekanové
- 50gramůMáslo čerstvé
- 115gramůCukr třtinový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Pekanové ořechy pražíme 5 minut na suché pánvi. Vložíme do mixéru a jemně rozmixujeme. Vložíme do mísy.
- 2V jiné míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vanilkovou esenci a žloutky.
- 3Do mísy k ořechům přidáme mouku a promícháme. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh, opatrně přidáme k žloutkové směsi, pak jemně vmícháme směs mouky a ořechů.
- 4Přendáme do kulaté dortové formy o průměru 20 cm, vymazané tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C a koláč pečeme 30 minut. Necháme 5 minut stydnout ve formě, poté vyjmeme na mřížku, aby zcela vychladl. Přendáme na tác.
- 5Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme med a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme plamen a dusíme ještě 3 minuty. Nalijeme na koláč. Podáváme se šlehačkou nebo créme fraiche.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.