Pekanový koláč s javorovým sirupem
95 min.
Ingredience
- 370gramůLinecké (křehké) těsto
- 150mililitrůSirup javorový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 200gramůOřechy pekanové
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát a vyložíme jím máslem vymazanou otevírací kulatou formu. Okraje těsta zarovnáme, dno propícháme vidličkou a necháme asi 30 minut v chladu.
- 2Potom na těsto položíme pečicí papír a nasypeme na něj fazole pro zatížení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut.
- 3Javorový sirup, 60 g másla, cukr a sůl za stálého míchání svaříme, odstavíme z plotny a necháme téměř vychladnout. Do směsi vmícháme vejce.
- 4Korpus poklademe pekanovými (nebo vlašskými) ořechy a zalijeme připravenou směsí.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut. Formu při pečení můžeme přikrýt alobalem.
- 6Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Trochu jiné pečivo, něž na jaké jsme zvyklí, ale vypadá to chutně - určitě vyzkouším.