Pekanový koláč s javorovým sirupem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát a vyložíme jím máslem vymazanou otevírací kulatou formu. Okraje těsta zarovnáme, dno propícháme vidličkou a necháme asi 30 minut v chladu.
  • 2
    Potom na těsto položíme pečicí papír a nasypeme na něj fazole pro zatížení. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut. Papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut.
  • 3
    Javorový sirup, 60 g másla, cukr a sůl za stálého míchání svaříme, odstavíme z plotny a necháme téměř vychladnout. Do směsi vmícháme vejce.
  • 4
    Korpus poklademe pekanovými (nebo vlašskými) ořechy a zalijeme připravenou směsí.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut. Formu při pečení můžeme přikrýt alobalem.
  • 6
    Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Trochu jiné pečivo, něž na jaké jsme zvyklí, ale vypadá to chutně - určitě vyzkouším.