Pekařské uzlíky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
34 mg
Cukr
912 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme droždí a 100 ml mléka, necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme, přidáme mouku se solí a opět důkladně mícháme.
  • 2
    Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.
  • 3
    Poté těsto rozdělíme na 16 kousků a z každého vyválíme zhruba 25 centimetrů dlouhý plát. Ten zauzlujeme do osmičky a konce prostrčíme otvory tak, že nám vznikne buchtičkový uzlík. Tyto uzlíky přeneseme na plech, vymazaný olejem, následně necháme ještě 30 minut kynout na teplém místě. Uzlíky před pečením potřeme mlékem.
  • 4
    Nyní je i s plechem vložíme do trouby a 15 minut pečeme při teplotě 220 stupňů. Před podáváním ještě pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.