Pekingská kachna
1790 min.
Ingredience
- 1kusRýže loupaná
- 60mililitrůMed včelí
- 1kusKachna mražená
- 40mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2814 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
178 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby.
- 2V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin.
- 3Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech.
- 4Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.