Pekingská kachna s palačinkami
130 min.
Ingredience
- 1kusKachna mražená
- 2lžíceMed včelí
- 2litryVoda pitná
- Omáčka
- 2lžíceOlej sezamový
- 3lžíceCukr třtinový
- 8lžicFazolová omáčka žlutá
- Příloha
- 24kusůPalačinky
- 8kusůCibulka jarní
- 2kusyOkurka salátová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
90 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kachnu nejprve očistíme a odstraníme přebytečný tuk. Na 2-3 minuty vložíme do hrnce s vroucí vodou, aby se zatáhly póry a neztrácel se během pečení tuk. Po vyjmutí důkladně osušíme. Kachnu potřeme medem rozpuštěným v trošce teplé vody a minimálně na 4-5 hodin zavěsíme do chladu.
- 2Poté kachnu položíme na grilovací rošt hřbetem nahoru a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 90-105 minut. Během pečení neobracíme ani nepotíráme.
- 3Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozpálíme sezamový olej, přidáme omáčku z rozmačkaných žlutých bobů a cukr. Důkladně promícháme, aby se rozpustil cukr, necháme vychladnout.
- 4Z kachny odstraníme křupavou kůžičku a nakrájíme ji na tenké plátky. Maso také pokrájíme na plátky.
- 5Podáváme tak, že na jednotlivé talíře rozprostřeme palačinku, doprostřed dáme lžičku omáčky, posypeme několika kousky jarní cibulky a nakrájené okurky a navrch dáme 2-3 plátky masa a kousek kůžičky. Palačinku srolujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.