Pekingská kachna s palačinkami

130 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
90 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu nejprve očistíme a odstraníme přebytečný tuk. Na 2-3 minuty vložíme do hrnce s vroucí vodou, aby se zatáhly póry a neztrácel se během pečení tuk. Po vyjmutí důkladně osušíme. Kachnu potřeme medem rozpuštěným v trošce teplé vody a minimálně na 4-5 hodin zavěsíme do chladu.
  • 2
    Poté kachnu položíme na grilovací rošt hřbetem nahoru a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 90-105 minut. Během pečení neobracíme ani nepotíráme.
  • 3
    Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozpálíme sezamový olej, přidáme omáčku z rozmačkaných žlutých bobů a cukr. Důkladně promícháme, aby se rozpustil cukr, necháme vychladnout.
  • 4
    Z kachny odstraníme křupavou kůžičku a nakrájíme ji na tenké plátky. Maso také pokrájíme na plátky.
  • 5
    Podáváme tak, že na jednotlivé talíře rozprostřeme palačinku, doprostřed dáme lžičku omáčky, posypeme několika kousky jarní cibulky a nakrájené okurky a navrch dáme 2-3 plátky masa a kousek kůžičky. Palačinku srolujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.