Pelmeně

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
567 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit.
  • 2
    Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme.
  • 3
    Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání.
  • 4
    Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě.
  • 5
    Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.