Pelmeně
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 3gramySůl
- 10gramůKoření Mleté maso
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
567 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit.
- 2Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme.
- 3Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání.
- 4Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě.
- 5Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.