Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi
35 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 80mililitrůKoňak vaječný
- Na ozdobení
- 70gramůČokoláda hořká
- Na pěnu
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 300gramůČokoláda bílá
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
45 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.
- 2Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.
- 3Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.
- 4Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.