Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Na omáčku
    • 1,5decilitryMléko plnotučné
    • 1kusVanilkový lusk
    • 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 80mililitrůKoňak vaječný
  • Na ozdobení
    • 70gramůČokoláda hořká
  • Na pěnu
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůCukr vanilka
    • 300gramůČokoláda bílá
    • 100gramůPistácie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
45 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.
  • 3
    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.
  • 4
    Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.