Pěna z lososa s kaviárem
25 min.
Ingredience
- 250gramůLosos uzený
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 30gramůKaviár
- 50gramůKopr čerstvý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
289 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kousky o velikosti sousta si rozkrájíme lososa. Vhodíme kousky lososa do mixéru a přilijeme k němu zakysanou smetanu. Mixujeme, dokud nevznikne hladká pěna. Pěnu opepříme a osolíme.
- 2Čtyři formičky si zlehka vymažeme olejem. Vyplníme je lososovou pěnou přibližně do poloviny. Uprostřed v pěně vytvoříme menší důlek, který vyplníme kaviárem. Vyplníme zbývající pěnou a povrch zahladíme. Formičky přikryjeme a necháme v chladničce vychladnout. Pak v hrnci na plotně zahřejeme vodu a vložíme do ní formičky, aby byly asi z poloviny ponořené. Zahřejeme je a pak vyklopíme pěnu z formičky na talíře. Zdobíme koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.