Pěna z oříškového nugátu a ovocem

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Na karamel
  • Na pěnu
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůNugát světlý
    • 2lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ihned přimícháme nakrájený nugát a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Stáhneme z ohně, za stálého míchání rozpustíme nugát a mírně hmotu vychladíme. Poté vložíme do lednice úplně vychladnout.
  • 2
    Pomeranče oloupeme, kůru pokrájíme na tenké proužky. Z pomeranče odstraníme slupku i blánu, pomeranč rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky. V teflonové pánvi rozpustíme cukr s medem na karamel. Opatrně zalijeme horkou vodou a chvilku povaříme. Odstavíme, vložíme pomerančové kousky, nakrájenou kůru, přilijeme pomerančový likér a vyškrábané vanilková semínka. Vše promícháme a necháme v lednici celou noc odležet.
  • 3
    Vychladlou směs vyšleháme na pěnu. Na dno vysokých sklenek dáme pomerančovou směs, potom vyšlehanou pěnu, přelijeme karamelem. Všechny porce nakonec ozdobíme mandarinkovým kompotem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.