Pěna z oříškového nugátu a ovocem
35 min.
Ingredience
- Na karamel
- 2kusyPomeranče
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 60mililitrůVoda pitná
- 80mililitrůLikér pomerančový
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůKompot mandarinkový
- Na pěnu
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůNugát světlý
- 2lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ihned přimícháme nakrájený nugát a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Stáhneme z ohně, za stálého míchání rozpustíme nugát a mírně hmotu vychladíme. Poté vložíme do lednice úplně vychladnout.
- 2Pomeranče oloupeme, kůru pokrájíme na tenké proužky. Z pomeranče odstraníme slupku i blánu, pomeranč rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky. V teflonové pánvi rozpustíme cukr s medem na karamel. Opatrně zalijeme horkou vodou a chvilku povaříme. Odstavíme, vložíme pomerančové kousky, nakrájenou kůru, přilijeme pomerančový likér a vyškrábané vanilková semínka. Vše promícháme a necháme v lednici celou noc odležet.
- 3Vychladlou směs vyšleháme na pěnu. Na dno vysokých sklenek dáme pomerančovou směs, potom vyšlehanou pěnu, přelijeme karamelem. Všechny porce nakonec ozdobíme mandarinkovým kompotem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.