Pěna z ryby

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
652 mg
Cukr
306 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z tresky dáme do hrnce a zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a cca 10 minut mírně vaříme, až je maso měkké.
  • 2
    Tresku vyjmeme, vyndáme kostičky, maso rozdrobíme a necháme zchladnout. Mléčný vývar si necháme.
  • 3
    V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mléčným vývarem, povaříme dohusta a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup.
  • 4
    V misce smícháme suché bílé víno a želatinu a cca 3 minuty necháme stát, až želatina nabobtná.
  • 5
    Misku ponoříme na 3 minuty do hrnce s vařící vodou, dokud se želatina nerozpustí. Pak ji necháme trochu zchladnout.
  • 6
    Do hladka vyšleháme tresku, bílou omáčku, porcovaného uzeného lososa a majonézu. Postupně přiléváme želatinu ve víně a mixujeme.
  • 7
    Přidáme smetanu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme.
  • 8
    Olejem vymažene 8 formiček a naplníme je pěnou, přikryjeme a necháme cca 2 hodiny vychladit.
  • 9
    Pěnu vyklopíme z formiček, zdobíme kousky uzeného lososa, kousky citronu a kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.