Pěna z ryby
35 min.
Ingredience
- 250gramůFilé z aljašské tresky
- 150mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaŽelatina
- 4lžíceVíno bílé
- 250gramůLosos uzený
- 2lžíceMajonéza
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusKopr čerstvý
- 1lžičkaOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
652 mg
Cukr
306 mg
Postup přípravy
- 1Filé z tresky dáme do hrnce a zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a cca 10 minut mírně vaříme, až je maso měkké.
- 2Tresku vyjmeme, vyndáme kostičky, maso rozdrobíme a necháme zchladnout. Mléčný vývar si necháme.
- 3V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mléčným vývarem, povaříme dohusta a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup.
- 4V misce smícháme suché bílé víno a želatinu a cca 3 minuty necháme stát, až želatina nabobtná.
- 5Misku ponoříme na 3 minuty do hrnce s vařící vodou, dokud se želatina nerozpustí. Pak ji necháme trochu zchladnout.
- 6Do hladka vyšleháme tresku, bílou omáčku, porcovaného uzeného lososa a majonézu. Postupně přiléváme želatinu ve víně a mixujeme.
- 7Přidáme smetanu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme.
- 8Olejem vymažene 8 formiček a naplníme je pěnou, přikryjeme a necháme cca 2 hodiny vychladit.
- 9Pěnu vyklopíme z formiček, zdobíme kousky uzeného lososa, kousky citronu a kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.