Penne s cukrovým hráškem
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Penne
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 200gramůHrášek
- 750mililitrůVoda pitná
- 1,5gramyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Do hrnce nalijeme víno, přivedeme ho k varu, ztlumíme oheň a vaříme tak dlouho, dokud se objem vína nezmenší na polovinu.
- 3Přilijeme smetanu ke šlehání a opět vaříme tak dlouho, dokud se její objem nezmenší na polovinu.
- 4Odstavíme a přidáme pepř a zakysanou smetanu. Potom omáčku znovu zahřejeme, přidáme cukrový hrášek a vaříme tak dlouho, dokud hrášek nezíská jasně zelenou barvu. Podle potřeby osolíme, promícháme s těstovinami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.