Penne s cukrovým hráškem

45 min.
Itálie

Ingredience

    • 400gramůTěstoviny Penne
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 300mililitrůZakysaná smetana
    • 5gramůSůl
    • 200gramůHrášek
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 1,5gramyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Do hrnce nalijeme víno, přivedeme ho k varu, ztlumíme oheň a vaříme tak dlouho, dokud se objem vína nezmenší na polovinu.
  • 3
    Přilijeme smetanu ke šlehání a opět vaříme tak dlouho, dokud se její objem nezmenší na polovinu.
  • 4
    Odstavíme a přidáme pepř a zakysanou smetanu. Potom omáčku znovu zahřejeme, přidáme cukrový hrášek a vaříme tak dlouho, dokud hrášek nezíská jasně zelenou barvu. Podle potřeby osolíme, promícháme s těstovinami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.