Penne s tuňákem a ementálem
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůTuňák v oleji
- 150gramůMáslo čerstvé
- 350gramůTěstoviny Penne
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
64 g
Vápník
8 g
Železo
42 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Penne, poté scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Ementál nastrouháme. Tuňáka z konzervy vyklopíme do misky, vidličkou rozmačkáme.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a necháme ho lehce zhnědnout.
- 4Ve velké míse smícháme Penne s tuňákem (včetně oleje z tuňáka), přelijeme hnědým máslem a servírujeme na připravené talíře. Nakonec posypeme nastrouhaným Ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.