Périgordské mlíčí
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůBešamel
- 150gramůSýr Gruyére
- 30gramůLanýž
- 600gramůBrambory pečené
- 600gramůMlíčí z kapra
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mlíčí povaříme 3 minuty v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a mlíčí krátce orestujeme. Vložíme do pekáčku, zalijeme bešamelem, na povrch položíme plátky lanýže, zasypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě 10 minut.
- 2Podáváme s opečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.