Perkelt z husích žaludků
120 min.
Ingredience
- 700gramůHusí žaludky
- 100gramůSádlo škvařené
- 2lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
- 2Do kastrolu na sádlo dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme připravené husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
- 3Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs nalijeme do omáčky, kterou za stálého míchání dobře povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.