Perkelt z husích žaludků

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 700gramůHusí žaludky
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 2lžičkySůl
    • 2kusyCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
  • 2
    Do kastrolu na sádlo dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, přidáme připravené husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka.
  • 3
    Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs nalijeme do omáčky, kterou za stálého míchání dobře povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.