Perkelt z kuřat
80 min.

Ingredience
- 150gramůCibule
- 1500gramůKuře
- 30gramůSůl
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůTuk
- 600mililitrůVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
843 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.
- 2Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
- 3Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.
- 4Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.