Perkelt z kuřat

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 150gramůCibule
    • 1500gramůKuře
    • 30gramůSůl
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 150gramůTuk
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
843 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
  • 3
    Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.
  • 4
    Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.