Perkelt z vajec

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
847 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na másle. Přidáme omyté nakrájené papriky, rajčatový protlak, krátce osmahneme, pak podlijeme vodou a podusíme.
  • 2
    Ze zbylého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, zpěníme, přilijeme vodu a povaříme.
  • 3
    Potom přimícháme připravenou paprikovou směs, kysanou smetanu, sůl a necháme povařit asi 5-7 minut.
  • 4
    Ještě horká vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a na talířích polijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami či brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.