Perkelt z vajec
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrZakysaná smetana
- 8kusůVejce slepičí
- 0,3lžičkaPaprika mletá sladká
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
847 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na másle. Přidáme omyté nakrájené papriky, rajčatový protlak, krátce osmahneme, pak podlijeme vodou a podusíme.
- 2Ze zbylého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, zpěníme, přilijeme vodu a povaříme.
- 3Potom přimícháme připravenou paprikovou směs, kysanou smetanu, sůl a necháme povařit asi 5-7 minut.
- 4Ještě horká vejce oloupeme, rozkrojíme na půlky a na talířích polijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami či brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.