Perkelt z vepřového masa

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 2lžíceVíno bílé
    • 3lžíceOlej stolní
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 500gramůVepřové maso libové
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
444 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, odstraníme šlachy a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme maso, osolíme, mírně podlijeme a dusíme.
  • 2
    Když je maso poloměkké, přidáme protlak, víno, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka.
  • 3
    Nakonec přidáme papriku rozpuštěnou v teplém oleji, zamícháme a krátce povaříme.
  • 4
    Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.