Perníčky
28 min.
Ingredience
- 400gramůČokoláda hořká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 3,2šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,33šálekMelasa
- 0,67šálekCukr krupice
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
8 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme cukr a máslo, přimícháme rozšlehané vejce s melasou. Za stálého míchání přidáváme mouku, papriku, zázvor a hřebíček. Vzniklé těsto vyválíme do válečku a necháme na 30 minut v chladničce odležet. Po 30 minutách z těsta krájíme silnější plátky, které pokládáme na tukem vymazaný plech. Perníčky pečeme při 180°C přibližně 13 minut. Hotové vychladlé perníčky namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.