Perníčky na Mikuláše
40 min.
Ingredience
- 250gramůCukr třtinový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžičkyKakao - prášek
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku v horké vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření, kakao a pomerančovou šťávu. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí a suroviny spojí. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 2Do vlažné směsi vmícháme vejce, mouku a jedlou sodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
- 3Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj postavičky Mikulášů, čertů a andělů.
- 4Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.