Perníčky na Mikuláše

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku v horké vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření, kakao a pomerančovou šťávu. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí a suroviny spojí. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 2
    Do vlažné směsi vmícháme vejce, mouku a jedlou sodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj postavičky Mikulášů, čertů a andělů.
  • 4
    Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.