Perníčky s marcipánem
50 min.
Ingredience
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 175gramůCukr krupice
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůOřechy lískové
- 150gramůMandle
- 1lžičkaKoření perníkové
- 80gramůKandovaná citronová kůra
- 80gramůKandovaná pomerančová kůra
- 1lžičkaAmonium
- 2lžíceRum
- 200gramůPoleva čokoládová
- 1baleníOplatky pekařské
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.
- 2Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
- 3Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.
- 5Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.