Perníčky s marcipánem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůMarcipánová hmota surová
    • 175gramůCukr krupice
    • 7kusůVaječný bílek slepičí
    • 150gramůOřechy lískové
    • 150gramůMandle
    • 1lžičkaKoření perníkové
    • 80gramůKandovaná citronová kůra
    • 80gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 1lžičkaAmonium
    • 2lžíceRum
    • 200gramůPoleva čokoládová
    • 1baleníOplatky pekařské
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.
  • 2
    Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
  • 3
    Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.
  • 5
    Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.