Perníčky s pomerančovým sirupem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku, moučkový cukr a koření vsypeme do mísy, přidáme prášek do perníku a jedlou sodu.
  • 2
    Zvlášť v misce smícháme pomerančový sirup s rozpuštěným máslem a s vejci. Vlijeme do mísy se suchou směsí a vše zpracujeme na těsto.
  • 3
    Dobře propracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme různé menší tvary perníčků.
  • 5
    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 6
    Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po zaschnutí je uložíme do krabice na suché místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.