Perníčky s pomerančovým sirupem
40 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 150mililitrůSirup pomerančový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku, moučkový cukr a koření vsypeme do mísy, přidáme prášek do perníku a jedlou sodu.
- 2Zvlášť v misce smícháme pomerančový sirup s rozpuštěným máslem a s vejci. Vlijeme do mísy se suchou směsí a vše zpracujeme na těsto.
- 3Dobře propracované těsto necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
- 4Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme různé menší tvary perníčků.
- 5Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 6Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po zaschnutí je uložíme do krabice na suché místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.