Perníčky s rozinkami
55 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůCukr krupice
- 100gramůMed včelí
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůSoda jedlá
- 5gramůAnýz mletý
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček
- 25gramůTuk
- 250gramůPoleva citronová
- 40gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
795 mg
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, jedlou sodu, okořeníme mletým anýzem, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme med, rozinky, vejce a vypracujeme těsto. Těsto necháme chvíli odležet, vyválíme na středně silný plát, který buď upečeme vcelku nebo můžeme vykrajovat tvořítky různé tvary.
- 2Plech pomažeme tukem, položíme na něj plát těsta, potřeme bílky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout.
- 3Nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.