Perníčky s rozinkami

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
795 mg
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, jedlou sodu, okořeníme mletým anýzem, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme med, rozinky, vejce a vypracujeme těsto. Těsto necháme chvíli odležet, vyválíme na středně silný plát, který buď upečeme vcelku nebo můžeme vykrajovat tvořítky různé tvary.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, položíme na něj plát těsta, potřeme bílky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout.
  • 3
    Nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.