Perníčky s rumem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme vejce s cukrem a medem do pěny. Potom přilijeme rum a promícháme.
  • 2
    Prosátou mouku a jedlou sodu smícháme s kořením a přimícháme vyšlehanou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků.
  • 4
    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.