Perníčky s rumem
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr krystal
- 70gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceRum
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme vejce s cukrem a medem do pěny. Potom přilijeme rum a promícháme.
- 2Prosátou mouku a jedlou sodu smícháme s kořením a přimícháme vyšlehanou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
- 3Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků.
- 4Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.