Perníčky s rumovo- kakaovou glazurou
50 min.
Ingredience
- Glazura
- 3lžíceKakao - prášek
- 3lžíceRum
- 20gramůTuk Hera jedlý
- 200gramůCukr moučkový
- Těsto
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůMandle mleté
- 250gramůOřechy lískové
- 100gramůKandovaná citronová kůra
- 100gramůKandovaná pomerančová kůra
- 50gramůČokoláda hořká
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1baleníOplatky pekařské
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, mleté oříšky, kandovanou citrusovou kůru, nastrouhanou čokoládu, skořici a hřebíček. Vše dobře promícháme.
- 2Pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky. Naneseme je na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
- 3Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, uvnitř mají zůstat trochu měkké. Po vychladnutí odlomíme přesahující oplatky.
- 4V misce smícháme moučkový cukr s kakaem. Přilijeme rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vše vymícháme na roztíratelnou polevu.
- 5Polevou potřeme perníčky a necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.