Perníčky s rumovo- kakaovou glazurou

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Glazura
    • 3lžíceKakao - prášek
    • 3lžíceRum
    • 20gramůTuk Hera jedlý
    • 200gramůCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, mleté oříšky, kandovanou citrusovou kůru, nastrouhanou čokoládu, skořici a hřebíček. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky. Naneseme je na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
  • 3
    Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, uvnitř mají zůstat trochu měkké. Po vychladnutí odlomíme přesahující oplatky.
  • 4
    V misce smícháme moučkový cukr s kakaem. Přilijeme rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vše vymícháme na roztíratelnou polevu.
  • 5
    Polevou potřeme perníčky a necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.