Perníčky se švestkami, brusinkami a ořechy
65 min.
Ingredience
- Na potření
- Těsto
- 250gramůMouka žitná bílá
- 250gramůMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžičkySoda jedlá
- 100gramůBrusinky sušené
- 100gramůŠvestky sušené
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaKardamom
- 4lžíceRum
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme med, cukr a vejce. Mícháme, aby se všechny suroviny spojily, nakonec přilijeme rum.
- 2V míse smícháme oba druhy mouky, kakao, koření a jedlou sodu. Přilijeme směs z kastrůlku a vše promícháme. Do těsta postupně přidáváme nasekané ořechy, nakrájené sušené ovoce a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
- 3Z vypracovaného těsta vytvarujeme váleček, který ne plechu vyloženém pečicím papírem necháme 20 minut odpočinout.
- 4Před pečením potřeme váleček rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, potom dopékáme 10 minut při 150°C.
- 5Upečený váleček nakrájíme na kulaté perníčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.