Perníčky sypané anýzem
40 min.
Ingredience
- Na posypání
- Poleva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- Těsto
- 250gramůMouka žitná bílá
- 120gramůTuk Hera jedlý
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaAnýz mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1lžičkaSoda jedlá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v ledničce.
- 2Z těsta vyválíme plát a vykrajovátky různých tvarů z něj vykrajujeme menší perníčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 3Upečené, ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 2 dny odpočinout.
- 4Perníčky zdobíme bílkovou polevou a ještě než poleva zaschne, posypeme je mletým anýzem.
- 5Poleva: Bílek dohladka romícháme s moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.