Perníčky sypané anýzem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v ledničce.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát a vykrajovátky různých tvarů z něj vykrajujeme menší perníčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 3
    Upečené, ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 2 dny odpočinout.
  • 4
    Perníčky zdobíme bílkovou polevou a ještě než poleva zaschne, posypeme je mletým anýzem.
  • 5
    Poleva: Bílek dohladka romícháme s moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.