Perníčky z Cách

45 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobu
  • Těsto
    • 400gramůMelasa
    • 75gramůHrozinky
    • 50mililitrůRum
    • 1lžíceKoření perníkové
    • 1lžíceSoda jedlá
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 1lžícePomerančová kůra
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s melasou, perníkovým kořením a jedlou sodou rozpuštěnou v troše vody. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu 2-3 hodiny.
  • 2
    Těsto rozválíme mezi dvěma obdélníky potravinářské fólie na plát silný asi 1cm. Vykrajujeme obdélníčky o rozměru 3x7cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 15 minut.
  • 3
    Po upečení a vychladnutí perníčky zdobíme čokoládou a polovinami loupaných mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.