Perníčky z Cách
45 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůMandle
- Těsto
- 400gramůMelasa
- 75gramůHrozinky
- 50mililitrůRum
- 1lžíceKoření perníkové
- 1lžíceSoda jedlá
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžícePomerančová kůra
- 50mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s melasou, perníkovým kořením a jedlou sodou rozpuštěnou v troše vody. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu 2-3 hodiny.
- 2Těsto rozválíme mezi dvěma obdélníky potravinářské fólie na plát silný asi 1cm. Vykrajujeme obdélníčky o rozměru 3x7cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 15 minut.
- 3Po upečení a vychladnutí perníčky zdobíme čokoládou a polovinami loupaných mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.