Perník na plech
55 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 200gramůCukr krupice
- 200gramůMed včelí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceRum
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPomerančová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůHrozinky
- 50gramůOřechy vlašské
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,06litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.
- 2Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.
- 3Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.