Perník na pomeranči

85 min.
Evropa

Ingredience

    • 3lžíceMarmeláda meruňková
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 200gramůČokoláda na vaření
    • 335gramůCukr krupice
    • 125mililitrůMed včelí
    • 250mililitrůSirup javorový
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 1lžičkaHřebíček mletý
    • 2lžíceSkořice mletá
    • 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 375mililitrůMléko - podmáslí
    • 1lžícePomerančová šťáva
    • 225gramůMouka polohrubá
    • 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.
  • 2
    Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.
  • 3
    Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.
  • 4
    Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.