Perník na pomeranči
85 min.
Ingredience
- 3lžíceMarmeláda meruňková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda na vaření
- 335gramůCukr krupice
- 125mililitrůMed včelí
- 250mililitrůSirup javorový
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 2lžíceSkořice mletá
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 375mililitrůMléko - podmáslí
- 1lžícePomerančová šťáva
- 225gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.
- 2Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.
- 3Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.
- 4Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.