Perník panforte
85 min.
Ingredience
- 125gramůMandle
- 125gramůOřechy lískové
- 90gramůPomerančová kůra
- 60gramůMeruňky sušené
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžičkySkořice mletá
- 125gramůCukr moučkový
- 175gramůMed včelí
- 60gramůAnanas
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Upražíme mandle a dáme je do mísy. Pražíme lískové oříšky, dokud nezačnou slupky praskat. Nasypeme je do utěrky a třením zbavíme slupek. Nakrájíme je a přidáme k mandlím s nasekanou pomerančovou kůrou.
- 2Nakrájíme ananas a meruňky a přidáme do oříšků s pomerančovou kůrou a promícháme.
- 3Smícháme mouku se skořicí a kakaem a přidáme do směsi ořechů a promícháme.
- 4Pečicí papír dáme do dortové formy.
- 5Do hrnce dáme med a cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 5 minut, přidáme k oříškům a promícháme. Přemístíme do dortové formy a uhladíme povrch.
- 6V předehřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 150 stupňů. Poté vyndáme a necháme vychladnout.
- 7Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.