Perník s pivem
80 min.
Ingredience
- 350mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusHřebíček
- 1lžíceHrozinky
- 1mililitrMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 1,5lžíceMed včelí
- 210gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 100gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5kusBadyán
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.
- 2Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
- 3Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.