Perník s pivem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
  • 3
    Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.