Perníková bublanina s višněmi
75 min.
Ingredience
- 220gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMed včelí
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžíceRum
- 2lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaBadyán
- 2lžičkyKoření perníkové
- 2lžičkyCitronová kůra
- 200gramůMouka polohrubá
- 20gramůKypřicí prášek do perníku
- 1lžičkaSoda jedlá
- 150gramůOřechy vlašské
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 250gramůVišně
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty.
- 2Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta.
- 3Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.