Perníková bublanina s višněmi

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme med, skořici, 200 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Zašleháme žloutky, rum, perníkové koření, badyán, a citrónovou kůru. Nakonec do pěny vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sodu, a pomleté ořechy. Z bílků vyšlehaný tuhý sníh nakonec zlehka vmícháme do hmoty.
  • 2
    Kulatou pečící formu vymažeme olejem, vysypeme 3 lžícemi hrubé mouky a vlijeme připravené těsto. Ve zbylé hrubé mouce obalíme vypeckované višně a naskládáme je na povrch těsta.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupňové teplotě pečeme 40-45 minut. Upečenou bublaninu necháme vychladnout ve formě, posypeme povrch zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.