Perníková chaloupka medová
75 min.
Ingredience
- 1kilogramMed včelí
- 1kilogramMouka žitná bílá
- 420gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 80špetekAmonium
- 1špetkaAnýz mletý
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kusCitrony
- Na potření a plech
- Poleva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 420gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1199 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
6 g
Sacharidy
270 g
Vláknina
12 g
Cukr
137 g
Postup přípravy
- 1Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.
- 2Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme hladkou mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.
- 3Těsto vyválíme a nožem vykrájíme podle střihu na chaloupku. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech, potřeme vajíčkem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 4Ze zbylého těsta vykrájíme plot z pásků a postavičky, jako kočku nebo čarodějnici, a různé další tvary. Rovněž upečeme, slepíme a dozdobíme bílkovou polevou.
- 5Na polevu umícháme do husté směsi bílky s cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.