Perníková roláda

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme vejce s teplou vodou a olejem do pěny.
  • 2
    Mouku, cukr a kakao prosijeme a smícháme s kořením a práškem do perníku. Směs přidáme k rozšlehaným vejcím a promícháme.
  • 3
    Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem. Vlijeme na něj připravené řídké těsto, které stejnoměrně rozetřeme.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení ještě za tepla zabalíme těsto do rolády, pečicí papír při balení opatrně odstraníme. Roládu zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.
  • 5
    Příprava náplně: Tvaroh osladíme podle chuti moučkovým cukrem, přidáme sušené brusinky a vyšleháme. Povidla smícháme s rumem, ořechy nahrubo nastrouháme.
  • 6
    Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme povidly, posypeme ořechy a ještě potřeme tvarohovou náplní. Plát opět zabalíme do rolády a necháme několik hodin v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.