Perníková roláda
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůTvaroh tučný
- 150gramůPovidla švestková
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžíceRum
- 1hrstBrusinky sušené
- 2lžíceCukr moučkový
- Na potření pečicího papíru
- 2lžíceOlej rostlinný
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 10lžicVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1lžičkaKoření perníkové
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce s teplou vodou a olejem do pěny.
- 2Mouku, cukr a kakao prosijeme a smícháme s kořením a práškem do perníku. Směs přidáme k rozšlehaným vejcím a promícháme.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem. Vlijeme na něj připravené řídké těsto, které stejnoměrně rozetřeme.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení ještě za tepla zabalíme těsto do rolády, pečicí papír při balení opatrně odstraníme. Roládu zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.
- 5Příprava náplně: Tvaroh osladíme podle chuti moučkovým cukrem, přidáme sušené brusinky a vyšleháme. Povidla smícháme s rumem, ořechy nahrubo nastrouháme.
- 6Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme povidly, posypeme ořechy a ještě potřeme tvarohovou náplní. Plát opět zabalíme do rolády a necháme několik hodin v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.