Perníkové bochánky
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 80mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr krupice
- 12gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPerníkové koření
- 30gramůTuk Hera jedlý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKandovaná citronová kůra
- 1hrstHrozinky
- 1hrstMandle plátky
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z vlažného mléka, lžičky cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a zbylým cukrem. Dále přidáme žloutek, změklou Heru a vypracujeme těsto. Do těsta nakonec zapracujeme citronát, rozinky a nasekané mandle. Těsto v míse přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě. Z těsta potom vytvarujeme 6 bochánků, které urovnáme do tukem vymazané remosky. Necháme je ještě chvíli kynout, potřeme bílkem a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.