Perníkové bochánky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažného mléka, lžičky cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a zbylým cukrem. Dále přidáme žloutek, změklou Heru a vypracujeme těsto. Do těsta nakonec zapracujeme citronát, rozinky a nasekané mandle. Těsto v míse přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě. Z těsta potom vytvarujeme 6 bochánků, které urovnáme do tukem vymazané remosky. Necháme je ještě chvíli kynout, potřeme bílkem a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.