Perníkové koláčky s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 250gramůMed včelí
- 1lžičkaVoda pitná
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 70gramůPiškoty dětské
- 100gramůMandle
- 5gramůAnýz mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 50gramůPomerančová kůra
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaAmonium
- Na plech a potření
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- Poleva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
5 g
Cukr
117 g
Postup přípravy
- 1Med necháme v kastrolu rozehřát. Pokapeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté vmícháme do medu žloutky, cukr, rozdrobené piškoty, amonium, nahrubo nakrájené mandle, tlučený anýz, skořici a nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, naloženou v cukru. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne.
- 2Těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě rychle upečeme. Dozdobíme nebo přelijeme bílkovou polevou a necháme oschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.