Perníkové koláčky s mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
917 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
5 g
Cukr
117 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med necháme v kastrolu rozehřát. Pokapeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté vmícháme do medu žloutky, cukr, rozdrobené piškoty, amonium, nahrubo nakrájené mandle, tlučený anýz, skořici a nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, naloženou v cukru. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě rychle upečeme. Dozdobíme nebo přelijeme bílkovou polevou a necháme oschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.