Perníkové nepečené řezy
40 min.
Ingredience
- 360gramůPerník
- 80mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- Na krém
- 150gramůJogurt bílý
- 2kusyCukr vanilka
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 40mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr moučkový
- 250gramůTvaroh tučný
- 200gramůCréme fraiche
- 0,5baleníŽelatina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
60 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na krém v misce ve vlažné vodě rozmícháme želatinový ztužovač zastudena.
- 2V míse promícháme creme fraiche, tvaroh, jogurt, citronovou kůru a cukry. Do tvarohové hmoty zašleháme ztužovač.
- 3Formu vyložíme alobalem a vyložíme v jedné vrstvě polovinou perníku, který jsme nakrájeli na plátky silné 1,5 cm. Perník pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme polovinou krému. Tu překryjeme zbylými plátky perníku, opět pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme zbylým krémem.
- 4Takto připravené řezy necháme v lednici uležet, nejlépe přes noc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.