Perníkové nepečené řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 360gramůPerník
    • 80mililitrůMléko polotučné
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
  • Na krém
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
60 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na krém v misce ve vlažné vodě rozmícháme želatinový ztužovač zastudena.
  • 2
    V míse promícháme creme fraiche, tvaroh, jogurt, citronovou kůru a cukry. Do tvarohové hmoty zašleháme ztužovač.
  • 3
    Formu vyložíme alobalem a vyložíme v jedné vrstvě polovinou perníku, který jsme nakrájeli na plátky silné 1,5 cm. Perník pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme polovinou krému. Tu překryjeme zbylými plátky perníku, opět pokapeme citronovou šťávou, potřeme mlékem a zalijeme zbylým krémem.
  • 4
    Takto připravené řezy necháme v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.