Perníkové řezy
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMed včelí
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 0,13litrMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s ostatními sypkými přísadami, rozpuštěný med, tuk a vejce vyšleháme, spojíme s moukou na těsto tuhé asi jako na lívance.
- 2Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme zpočátku v mírné a později v prudší troubě.
- 3Vychladlý perník potřeme vrstvou pikantní zavařeniny a polijeme čokoládovou polevou.
- 4Můžeme sypat kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.