Perníkový chlebíček

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
  • 2
    Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.
  • 3
    Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.