Perníkový chlebíček
60 min.
Ingredience
- 250gramůMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůSoda jedlá
- 100gramůKandované ovoce
- 100gramůOřechy lískové
- 200gramůPoleva čokoládová
- 50gramůMandle mleté
- 30gramůTuk
- 25gramůStrouhanka
- 150gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
- 2Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.
- 3Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.