Perníkový koláč s datlemi

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Vypeckované datle dáme do misky se sodou a máslem a zalijeme vroucí vodou. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Datle necháme ve vodě vychladnout.
  • 3
    V míse utřeme vejce s cukrem do hladké pěny, do ní zamícháme směs s datlemi. Poté vmícháme hrubě sekané ořechy a mouku, v níž jsme promíchali kypřicí prášek, perníkové koření a sůl. Směs pečlivě promícháme.
  • 4
    Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a těsto pečeme v předehřáté troubě 60 až 75 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
  • 5
    Upečený koláč necháme chladnout ve formě asi 5 minut, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.