Perníkový košíček
70 min.
Ingredience
- 250gramůMed včelí
- 250gramůMouka žitná
- 1kusVejce slepičí
- 1kusHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaAnýz mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13kilogramCukr moučkový
- 1špetkaAmonium
- Na potření a plech
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
433 mg
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.
- 2Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.
- 3Z těsta nakrájíme malé kousky, z těch vyválíme válečky, polovinu jich složíme na obrácenou plechovou misku, kterou předem potřeme máslem a posypeme moukou. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbytku těsta upleteme z tenkých válečků věneček, položíme vedle košíčku, rovněž potřeme. V rozehřáté troubě vše upečeme dozlatova.
- 4Necháme vychladnout, odstraníme misku, na okraj přivážeme stužkami upečený věneček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.