Pestré závitky
60 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 100gramůSalám uherský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžícePažitka
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2decilitryVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
591 mg
Postup přípravy
- 1Omyté, osušené řízky naklepeme a posolíme. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, pažitku nakrájíme nadrobno. Řízky posypeme vrstvou mrkve, dále vrstvou pažitky a doprostřed vložíme kousek sýra zabalený do uherského salámu.
- 2Takto připravené plátky srolujeme, ovážeme nití a ze všech stran opečeme, poté zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Pokud je potřeba, přidáme v průběhu vaření ještě trochu vína.
- 3Nakonec zahustíme smetanou, případně dokořeníme. Závitky podáváme rozkrojené, aby vynikla barevnost, přelijeme je omáčkou a podáváme s jakoukoliv přílohou (brambory, těstoviny, rösti).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.